Onze Aarde 🌍

Gepubliceerd op 24 februari 2022 om 10:44

Nog nooit was oorlog zo dichtbij. Waar we hoopten dat onze wereldleiders er met praten uit zouden komen, blijkt dat vandaag niet gelukt. 

Ik moet denken aan de onschuldige gezinnen zoals ons die hun kinderen moeten troosten, maar niet kunnen beloven dat alles wel goed komt. Hoe kan het dat er mensen waren die de maatregelen tegen corona vergeleken met een oorlog? Paniek, angst en verdriet. 

Mijn kinderen hebben het me nu al een paar keer gevraagd. 'Mama, kan er hier ook oorlog komen?' Als ze mij dat vorige maand zouden hebben gevraagd, zou ik ze hebben verteld dat oorlog erg onwaarschijnlijk is in Nederland. Maar nu, met een aarzeling in mijn stem, probeer ik ze enigszins gerust te stellen. Ik heb ze geprobeerd wereldwijs te maken. Ze weten voor hun leeftijd veel over de geschiedenis. Zal er ooit wereldvrede komen of is een derde wereldoorlog akelig dichtbij? 

Mijn gezin was bezig met onze aarde een beetje beter maken. Minder plastic, hergebruik, spullen en kleding 2de hands kopen. Minder gas, water en elektriciteit gebruiken. Dat deden we met heel onze ziel en zaligheid. Maar vandaag is duidelijk geworden dat de wereld en wij dus ook nog heel hard moeten werken aan VREDE 🕊.

Kijk een beetje naar elkaar om, naar je familie, je omgeving. Ik leer mijn kinderen goed voor elkaar te zorgen en voor elkaar klaar te staan. Laten wij als land ook klaar staan voor de mensen in de getroffen gebieden. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb